Hulp bij opvoeding

Kinderen opvoeden is iets dat niet altijd vanzelf gaat. Het roept soms veel vragen op. Het beeld van een perfect gezinnetje kan deuken oplopen op het moment dat de opvoeding veeleisender en frustrerender blijkt te zijn dan men in eerste instantie dacht. U bent niet de enige. Veel ouders ervaren stress of zijn onzeker of zij het goed doen.  Meestal komt u er zelf wel uit.

Maar soms zijn er omstandigheden die het extra moeilijk maken. Wanneer deze omstandigheden langer aanhouden, kan de situatie erg veel energie vragen. In dat geval kunt u bij ons terecht voor een deskundig advies of professionele hulp bij opvoeden.  De Kleine Schans kent de weg naar bestaande initiatieven in Woudenberg zoals Buurtgezinnen of Home-Start. U kunt ook terecht bij een medewerker van het Sociaal Team die u de weg helpen met opvoedtips en met u meedenken welke opvoedingsondersteuning in de thuissituatie gewenst is. U kunt zich aanmelden bij het Sociaal Team van de Kleine Schans zowel telefonisch als per e-mail, of langs komen op ons spreekuur. Het spreekuur is elke dinsdag van 12.00- 17.00 uur en op de overige werkdagen tussen 8.30 – 12.00 uur.

Wilt u liever eerst zelf op zoek naar tips en adviezen?

Ga dan naar https://www.opvoeden.nl. Op deze website vindt u informatie over het opvoeden en opgroeien van uw kinderen. U kunt online en anoniem uw vraag stellen over opgroeien van baby’s, peuters, kleuters, basisschoolkinderen en tieners. Dat kan gaan over allerlei onderwerpen: van bedplassen tot bang zijn in het donker, en van drugsgebruik bij tieners tot leerproblemen.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties