Lezing Colette de Bruin ‘De aanpak bij autisme’.

foto colette

Hoe ga je om met iemand met autisme? Wat kun jij doen om de relatie te versterken, veiligheid te bieden, problemen te voorkomen en zelfstandigheid te vergroten? En wat is de impact van autisme op het gezin, op broertjes en zusjes? Dat vertelt autisme-expert Colette de Bruin in deze lezing. Jouw aanpak maakt een wereld van verschil.

‘Ik zie nog zo veel mensen worstelen, dat kan echt anders’, aldus Colette. ‘Niemand met autisme gedraagt zich met opzet vervelend. Repeterend gedrag, niet doen wat je vraagt, plotselinge woede-uitbarstingen, niet zelfstandig zijn in taken waarbij dat wel zou moeten gezien de leeftijd, het zijn allemaal signalen. Daarachter schuilt een grote hulpvraag. Als je die herkent als ouder, leerkracht of zorgprofessional, kun je rust en duidelijkheid scheppen en toewerken naar meer zelfstandigheid. Ga terug naar de oorzaak van het gedrag en stem daar je aanpak op af.’

Colette is grondlegger van de Geef me de 5-methodiek en orthopedagogisch gedragsdeskundige. Handelen volgens de methodiek leidt tot meer positief contact, minder ongewenst of onhandelbaar gedrag en een groter ontwikkelingsperspectief voor mensen met autisme. In 2017 is de methodiek wetenschappelijk onderbouwd door dr. Fabiënne Naber (neurofysisch gedragswetenschapper).

Wanneer: donderdag 18 april van 19.30 tot 22.00 uur.

Door: Colette de Bruin.

Waar: Kulturhus De Breehoek, Marktstraat 59 Scherpenzeel.

Kosten: 2 euro aan de zaal te voldoen.

Aanmelden: via www.cjg.scherpenzeel.nl

Voor wie? Wanneer Locatie
iedereen 18 april
19:30 tot 22:00
Breehoek