Steunpunt mantelzorg

Care

In Woudenberg zijn er verschillende organisaties die u kunnen ondersteunen. Een overzicht daarvan treft u hier

Ondersteuning mantelzorgers mei 2019 /download/1540-ondersteuningsaanbod.docx

Als mantelzorger loopt u vroeg of laat tegen vragen aan. Zeker wanneer u zelf fysieke of psychische klachten krijgt doordat het zorgen u zwaar valt. Het is belangrijk om die overbelasting te voorkomen of om, wanneer u zich toch overbelast voelt, hulp te vragen.

Als inwoners van Woudenberg kunt u hiervoor terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van De Kleine Schans. Wij bieden niet alleen een luisterend oor maar geven ook informatie, advies en praktische ondersteuning aan mantelzorgers. 

Misschien wordt het doen van het huishouden u te zwaar. Weet u zich geen raad met alle regelingen en formulieren waar u mee te maken krijgt. Heeft u niemand om uw zorgen mee te delen. Of is er nauwelijks tijd om te ontspannen. 

Wij kunnen u helpen om uw taken te verlichten

U kunt daarbij denken aan:

  • Advies en voorlichting over hoe u zich het beste staande kunt houden in de taak die u heeft.
  • Tijdelijk de zorg overdragen aan een beroepskracht of vrijwilliger om zo even tot rust te komen. Dit noemen we respijtzorg.
  • Samen met andere mantelzorgers ervaringen uitwisselen en van elkaar leren hoe het mogelijk anders kan. Dat kan via een cursus over een bepaald onderwerp. De gemeente en De Kleine Schans organiseren daarnaast in ieder geval jaarlijks op de ‘dag van de mantelzorger’ een speciaal evenement. Daar is  ook plaats voor waardering, ontspanning en informatie.
  • Het inzetten van eventueel een fysiek hulpmiddel om het zorgen te verlichten.

Contact met het Steunpunt Mantelzorg

Het steunpunt mantelzorg is telefonisch bereikbaar en via de mail.

Mail: steunpuntmantelzorg@dekleineschans.nl 
Telefoon: 085 0669700
 

Om onze ondersteuning zo goed mogelijk te laten aansluiten op uw wensen, kunt u zich als mantelzorger aan melden. Op die manier kunnen we u informeren over voorzieningen of bijeenkomsten die voor u interessant kunnen zijn. Aanmelden als mantelzorger

We zijn onlangs gestart met het delen van een nieuwsbrief. Bij ons bekende mantelzorgers ontvangen deze nieuwsbrief in elk geval twee keer per jaar.

Lees hier de eerste editie: /download/1054-steunpunt-mantelzorg-nieuws-februari-2019.pdf

 

 

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties