Training voor nieuwe brugklassers

Brugklassers

Deze zomervakantie gebeurt er iets spannends: veel kinderen gaan binnenkort naar de middelbare school. Een hele overgang! En dit jaar extra gek, omdat deze overgang plaats vindt na of nog tijdens de coronacrisis. De afsluiting van groep 8 is heel anders verlopen dan van tevoren gedacht. Dit kan de overgang naar de middelbare school extra spannend maken. Om deze redenen bieden we vanuit het sociaal team en het jongerenwerk gratis de training ‘Met plezier naar school’ weer aan.

De training bestaat uit twee dagen en is voor kinderen die het spannend vinden om nieuwe vrienden te maken, het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen en bijvoorbeeld niet weten hoe met plagers of pesters om te gaan.  Tijdens deze training geven we sociale vaardigheden mee die van pas komen op de middelbare school. Zo geven we een steuntje in de rug om stevig in de schoenen te staan.
Door middel van spelletjes, werkbladen en filmpjes maken we er twee leuke dagen van. Ook door het samen optrekken met kinderen die tegen dezelfde problemen aanlopen, leren de kinderen van elkaar hoe hiermee om te gaan.

De training wordt bewust in de zomervakantie aangeboden, omdat er dan sprake is van een overgangssituatie. In een overgangssituatie zijn mensen het meest gevoelig voor verandering en is de kans groot dat het geleerde naar de alledaagse situatie vertaald wordt. Vorig jaar bleek de training erg helpend. Kinderen gaven na een half jaar aan nog steeds te profiteren van de training en de meeste kinderen voelen zich op hun gemak op hun nieuwe school.

Omdat we rekening houden met de maatregelen rond het coronavirus, zal de kennismakingsbijeenkomst (voor de zomervakantie) online plaatsvinden. We starten een whatsapp-groep onder beheer en toezicht van het jongerenwerk. Hierin spreken we een moment af, waarbij we op een afgesproken moment samen online komen en we o.a. grappige voorstelspelletjes doen.

Daarnaast bieden we op 17 augustus een ouderavond aan om kennis te maken met ons als trainers, meer uitleg te geven over de training en eventuele vragen te beantwoorden. De training voor de kinderen zal zijn op 19 en 21 augustus. Alle bijeenkomsten in augustus zullen live zijn. De locatie zal later bekend gemaakt worden.

Ouderavond: 17 Augustus
Bijeenkomsten kinderen: 19 en 21 Augustus 10.00 uur tot 14.00 uur

Meer info of aanmelden kan door contact op te nemen met Jiska Roosendaal via jm@jeugd-punt.nl of 06-37453602.

Bij u in de buurt

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties