Vrijwilliger Home-Start

Zet jouw opvoedervaring in als vrijwilliger! Home-Start biedt opvoedingsondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Je zet als vrijwilliger jouw eigen levenservaring in en komt wekelijks bij het gezin.

  • Iets doen? Dat is een vraag die bij velen in deze tijd naar voren komt.
  • Kijk een beetje naar elkaar om.
  • Samen komen we verder. Dat zijn de oproepen die ons nu raken.

Bij Humanitas staan we hiervoor. Humanitas kijkt al 75 jaar om naar wie er een steuntje in de rug kan gebruiken. En dat is in deze tijd meer dan ooit.

Wil jij ook iets doen? Houd je van gezinnen? Ben je gek op kinderen? Lijkt het je leuk om een gezin te ondersteunen waar het tijdelijk even niet zo lekker loopt? Dan is vrijwilligerswerk bij Home-Start iets voor je.

Op dit moment bewandelen we creatieve wegen om een gezin op 1,5 meter te ondersteunen zoals buiten in een speeltuintje afspreken, spelletjes via videobellen, huiswerk begeleiden op afstand of simpelweg een belletje aan moeder voor morele steun en support. Na de crisis gaan we weer starten met de wekelijkse bezoekjes van vrijwilligers van 2 uur per week aan het gezin. Meld je aan, we kunnen je steun en ervaring goed gebruiken.

Na inschrijving volg je een basistraining en wordt er een passend Home-Start gezin gezocht. Tijdens het hele traject word je begeleidt door een coördinator. Omdat jij als vrijwilliger ‘het goud van de organisatie’ bent, wordt er goed in je geïnvesteerd. Er is een goede onkostenregeling.

https://www.home-start.nl/woudenberg/home

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties