Zomervakantie voor de kleinere portemonnee

sparen en vakantie

Het is bijna zomervakantie. Voor velen de heerlijkste tijd van het jaar maar voor sommigen een bron van stress. Want vakantie is duur en de vraag 'waar gaan we naar toe' is niet voor iedereen een optie. Wij geven daarom graag wat leuke vakantietips voor de kleinere portemonnee.

1: Kamperen in eigen land. 

Een kampeerplek kost gemiddeld tussen de 20 en 50 euro per nacht per tent. Een weekje kamperen met het gezin kan dus makkelijk met een budget tussen de 100 en 350 euro. Een tent en de bijbehorende uitzet is duur in de aanschaf, maar op lange termijn een goede investering. Veel spullen kun je echter ook gratis of voor een klein prijsje vinden op Marktplaats, Facebook of in de kringloopwinkel. En anders is lenen een goede optie. Hoef je het na je vakantie ook niet allemaal in je schuur of op zolder te proppen.

2: Gratis naar buiten.

In Nederland is bijna elk natuurgebied gratis te betreden en eigen consumpties zijn toegestaan mits je de rotzooi opruimt. Je kunt dus met een tas vol broodjes en drinken naar elk strand, duingebied, bos en heidevlakte gaan en daar de hele dag heerlijk toeven. Op de fiets kan je gratis touren door je eigen omgeving, maar reizen met de trein is vaak ook een belevenis op zich. Er zijn regelmatig aanbiedingen van NS voor goedkope treintickets.

3: Sparen en spaarkaarten

Het klinkt simpel maar sparen is nog steeds de beste manier om geld voor je vakantie over te houden. Begin dit jaar direct na de vakantie een potje voor volgend jaar en probeer daar wekelijks iets in te stoppen dat je kunt missen. Ook zijn er veel supermarkten die elk jaar spaaracties organiseren voor hoge kortingen op dagjes uit. 

4: Woningruil

In een gewoon woonhuis, maar toch helemaal weg. Heb je al eens woningruil overwogen? Er zijn diverse sites waar je kunt zoeken naar een leuke woning over de hele wereld om je vakantie door te brengen, terwijl ondertussen een ander gezin op jouw huis past. 

5: Niet last-minute boeken. 

Heb je iets meer geld te besteden en wil je graag wat verder weg, besef dan dat je je vliegtickets niet altijd last-minute moet aanschaffen. Skyscanner heeft een tool waarmee je per bestemming kunt berekenen wat de beste tijd is om te boeken. Superhandig! 

Boek uiteraard niet voordat je uitgebreid alle prijzen op verschillende ticketsites hebt vergeleken. 

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties